Starta företag

Separera ditt företags och din privata ekonomi

En sak som kan krångla till det lite för nya företagare är ekonomin. Som enskild firma har du rätt att ta betalt direkt till ditt privatkonto, men det är absolut värt att starta ett separat företagskonto. Det kommer du annars märka den hårda vägen när du ska lämna in momsredovisning och deklarera. Har du startat aktiebolag måste du så klart separera företagets inkomst och utgifter mot dina egna privata.

Utöver ett företagskonto är Mynts företagskort något som är värt att se över. Då kan du enkelt göra inköp till företaget direkt med företagets pengar. Det gör det tusen gånger enklare att hålla koll på inkomster och utgifter som relaterar till företaget, och det kommer bespara dig mycket huvudvärk och tid på sikt. Mynts företagskort kan du få gratis med deras essential-tjänst men kan också uppgradera efter hand i takt med att företaget växer.

Håll ordning på företagets ekonomi

Det här med ekonomi är något som tyvärr bromsar människor från att starta företag. Du kanske har bra koll på din privata ekonomi och kan hantera pengar ansvarsfullt. Men företagande kan vara en helt ny värld som känns svår. Tänk på att vi i Sverige har många sätt att få hjälp med detta. Det erbjuds kurser lite här och var där du kan lära dig grunderna i företagsekonomi som till exempel externredovisning, marknadsföring, organisationsteori och annat som ger dig en bra skjuts på vägen mot företagande på riktigt. Med internet har du dessutom en enorm källa av gratis material angående företagande, regler och vilket ansvar du har.